יצחק תמו

פרס קריל 2018
אוניברסיטת תל-אביב

יצחק תמו (Itzhak Tamo)

"מגיל צעיר הוקסמתי מיופייה של המתמטיקה. התורה המופשטת הזו, אשר מסתפקת בחשיבה, דף ועיפרון, ובפירותיה יש נגיעה בכל תחומי חיינו, ריתקה אותי ממש. אני זוכר את עצמי כילד מנסה במשך שעות לפתור חידות מתמטיות כך מתוך הנאה. הרגשת הסיפוק בפתרון חידה קשה יש בה טעם של נגיעה בטבע. ועם זאת היה גם הרצון לעסוק בנושאים יישומיים, אשר יאפשרו לפתח טכנולוגיות חדשות. ומתוך כך אך טבעי היה שאמצא את עצמי עוסק בתחום התפר בין שתי תשוקות אלו, כלומר שימוש במתמטיקה לפתרון בעיות/חידות הנובעות מן העולם ההנדסי  .“

תורת הצפינה עבור מערכות זכרון מבוזרות ורכיבי זכרון.

עידן המידע שבו אנו חיים מאופיין בקצב גידול אסקפוננציאלי של כמות הדאטה המיוצרת על ידי בני האדם באופן יומיומי. כתוצאה מכך, מחשבים, מערכות אחסון מידע ומחשוב ענן ניצבים בפני אתגרים חדשים שלא היו קיימים בעבר, בתחומים של ניהול המידע, הגנתו, שמירתו בצורה יעילה, ניתוחו ועוד. אתגרים אלו מגדירים בעיות חדשות בנושאים כגון fault ,tolerance אמינות המידע, סקילביליות המערכת, צריכת אנרגיה ופיזור חום. לפיכך ארכיטקטורות מחשוב ושיטות ניהול מידע חדישות צריכות להיות מפותחות עבור centers data גדולים )כדוגמת אלו של פייסבוק, גוגל ומיקרוסופט,( מחשוב ענן, ורכיבי זכרון חדישים, על מנת שנוכל להענות לדרישות ההולכות וגדלות מצד משתמשי הקצה לכוח מחשוב ולמערכות אחסון מידע זולות ואמינות.

באופן כללי, מטרת המחקר שלנו היא להענות לאתגרים ולדרישות אלו, על ידי פיתוח אסטרטגיות חדשות ל fault-tolerance ושכלול הקיימות, עבור מערכות מחשוב מבוזרות ושאינן מבוזרות. כתוצאה מכך המערכות תהיינה עמידות ואמינות יותר כנגד כשל חומרתי ואיבוד מידע. אספקט נוסף של המחקר הוא תכנון ופיתוח טכניקות לניהול מידע ברכיבי זכרון שונים, המתאימות בצורה מיטבית למגבלות הפיזיקליות שלהם. תוצאות מחקר זה מגבירות את אמינות הרכיב, תוחלת חייו, זמינות/אמינות המידע שבו, ואף מובילות לחסכון משמעותי בצריכת אנרגיה ובפסולת אלקטרונית.

זוכי פרס קריל

// order posts by year $posts_by_year;