
ריצ'ארד ר' ארנסט
זוכה פרס וולף בכימיה 1991

ועדת פרס וולף בכימיה לשנת תשנ'א – 1991 החליטה פה אחד להעניקו בחלקים שווים לשני מדענים: אלכסנדר פיינס וריצ'ארד ר' ארנסט.
ריצ'ארד ר' ארנסט Richard R. Ernst))
1933, שוויץ
המכון השוויצי הפדרלי לטכנולוגיה
ציריך, שוויץ
"על תרומותיהם המהפכניות לספקטרוסקופית התהודה המגנטית הגרעינית (תמ'ג), ובמיוחד המצאת התמ'ג בטרנספורם-פורייה (Fourier) והתמ'ג הדו-ממדי, על ידי ארנסט, והתמ'ג הרב-קוונטי והתמ'ג של ספינים גבוהים, על ידי פיינס."
תחום התהודה המגנטית הגרעינית (תמ'ג), אשר חולל מהפכה בפרקטיקה הכימית בשנות החמישים והשישים למאה, עבר לאחרונה תמורות מרחיקות-לכת, שהרחיבו לאין שיעור את יישומיו במערכות שבעבר נעדרה הגישה אליהן, והיו להן השלכות רבות בתעשיות הפרמצאוטיות והכימיות, בהבחנה הרפואית ובמדעי החומרים. ריצ´ארד ארנסט ואלכסנדר פיינס הרי הם מורי דרך בהגות וביישום של הישגים מרשימים אלה. בעקביות וביצירתיות הורו הם את הדרך לאחרים בעקבותיהם.
פרופסור ריצ'ארד ר' ארנסט חולל בשנת 1965 תמורה שלמה בשימוש בתמ'ג, שהרחיבה באופן דרמטי את יישומיו, בהעתיקו את ספקטרוסקופית התמ'ג מתחום התדירות לתחום הזמן באמצעות הטכניקה של טרנספורם-פורייה. חידוש זה פתח את תחום התמ'ג לחקר מולקולות ביולוגיות וגרעיני-אטום מעוטי רגישות בתמיסות. במהלך שנות השבעים הוא הוסיף ממד שני לספקטרוסקופית התמ'ג, וכך הוביל להצלחתה חסרת-התקדים כאחת הטכניקות היותר מרובות-פנים בכימיה, בפיסיקה, בביוכימיה ובביולוגיה. התמ'ג הדו-ממדי, שפיתח ארנסט, איפשר לכמה קבוצות מחקר, שהשתמשו בשיטותיו, לקבוע את המבנה התלת-ממדי של מולקולות ביולוגיות בתמיסות. שיטת ההדמייה היעילה, שצמחה מתגליות אלו, מנוצלת היום ברוב מערכות ההדמייה באמצעות תמ'ג המשמשות להבחנה רפואית והמצויות בשימוש נרחב. אף חידושים אחרים של ארנסט הותקנו במכשירים מסחריים המצויים בשימוש ברחבי העולם.
