
יואן לונגפינג
זוכה פרס וולף לחקלאות 2004

ועדת פרס וולף בחקלאות לשנת תשס'ד-2004 החליטה פה אחד להעניקו לשני אנשי מדע: יואן לונגפינג וסטיבן ד' טנקסלי.
יואן לונגפינג (Yuan Longping)
המרכז הסיני הלאומי למחקר ופיתוח זני מכלוא של צמח האורז,
מפולינג, חבל הונאן, סין
"על פיתוח של זני מכלוא של אורז בדרכים חדשניות, ועל גילויו של הבסיס המדעי לאון-הכלאיים (heterosis) בגידול רב חשיבות זה, המהווה מקור מזון עיקרי לחלק ניכר מאוכלוסיית כדור הארץ."
פרופסור יואן לונגפינג הוא אחד מגדולי חוקרי החקלאות בעידן המודרני. לתרומתו המדעית השפעה דרמטית ומכרעת על ייצור המזון העולמי. הוא פיתח אסטרטגיות חדשניות להגדלת יבולי אורז תוך ניצולה של עקרות זכרית ציטופלסמטית. הטכנולוגיות שאותן יישם במחקריו הובילו לפיתוח זני מכלוא עתירי יבול של צמח האורז. בהנהגתו, ולאחר עשור של מחקר משותף עם מאות חוקרים במספר רב של אוניברסיטאות ומכוני מחקר, הושגה עלייה ביבולי האורז בשיעור העולה על 20%, ותפוקת האורז בסין עלתה בכ-50%. פרופ' לונגפינג המשיך בדרכו המדעית הייחודית ופיתח זני "מכלוא-על" באמצעות טכניקות מתקדמות המכונות "און-כלאיים מופסק" (inter-specific heterosis). כמדען העוסק בחקר החקלאות, הפנה יואן לונגפינג את מאמציו אל מעבר לבעיות הספקת המזון של סין, ותרם רבות לפתרון בעיות קשות הקשורות למחסורי המזון בעולם. פרופ' לונגפינג חולק ברוחב לב עם עמיתים רבים ברחבי העולם את הידע הרחב והמעמיק שלו, את הכלים המדעיים שפיתח ואת חומרי הריבוי שאותם אסף, פיתח וטיפח.
.
