
ג'ארד דיאמונד
זוכה פרס וולף לחקלאות 2013

ועדת הפרס לחקלאות החליטה פה אחד כי פרס וולף לשנת 2013 יוענק לג'ארד דיאמונד ויואכים מסינג.
"ועדת פרס וולף בחקלאות ממליצה על הענקת הפרס לשני מדענים יוצאי-דופן שתרמו תרומה משלימה ומקורית לאתגרי יסוד העומדים בפני החקלאות, דהיינו ביות וניצול יעיל של משאבים ביו-פיזיקליים מגוונים כדי לפתח מערכות ייצור וגידולים חקלאיים בני-קיימא."
המחקר של שני מקבלי הפרס מתבצע בשתי רמות שונות בתכלית.
פרופ' ג'ארד דיאמונד פועל ברמת המאקרו של חברות, יבשות, מערכות צמחים ובעלי חיים, ותרם להבנת תהליכי הביות וחשיבותם בעיצוב האבולוציה של מערכות חקלאיות וחברתיות, תוך שימת דגש על החדרת מערכות ניהול בנות-קיימא של משאבים חקלאיים וטבעיים, שמכירות באינטראקציה בין חקלאות לסביבה. פרופסור דיאמונד פיתח גישה רב-תחומית, המערבת ידע ושיטות ממדעי הביופיזיקה והחברה, כדי לנתח את ההתפתחות ההיסטורית של חברות אדם ברחבי העולם. בספרו, "רובים חיידקים ופלדה", מראה גישתו הרב-
תחומית כיצד הבדלים אקולוגיים וגיאוגרפיים בין חברות השפיעו על הזדמנויות ביותן, מסלולן החקלאי והיבטים אחרים של ההתפתחות האנושית: התפשטות של שפות, אבולוציה של מחלות מדבקות וקריסה, הישרדות ושגשוג של חברות. בספרו "קריסה" הוא משתמש בתיאורי מקרים כדי לתעד כי קבלת ההחלטות בטווח קצר המתעלמת מהדינמיקה של המשאבים הטבעיים עלולה להוביל לקריסת החקלאות. הספר מציג טיעון אינטלקטואלי משכנע לקביעת מדיניות המדגישה שיקולי קיימות. הפרסומים של דיאמונד ותרומותיו למחקר זיכו אותו במדליה הלאומית למדע בשנת 1999, המוענקת על ידי הקרן הלאומית למדעים בארה"ב . היקף הידע הרב והמרשים של פרופ' ג'ארד, המתמקד בתפקידה של החקלאות בהתפתחות החברה האנושית ראוי להכרה במסגרת פרס וולף לחקלאות; חשוב מכך, הכרה זו מקדמת יישום לקחים, שנלמדו מההיסטוריה של החקלאות, כדי להבטיח הצלחה במטרה העיקרית של החקלאות: אספקת מזון מתמשכת תוך שמירה על המשאבים הטבעיים שלנו.
