אודות קרן וולף

אודות קרן וולף

?>

קרן וולף הינה ארגון יוקרתי החוגג ומקדם הישגים יוצאי דופן בתחומי המדעים והאמנויות ברחבי העולם.

הקרן נוסדה בשנת 1975 על ידי ד"ר ריקרדו וולף ז"ל, ממציא, דיפלומט ונדבן, ואשתו, פרנסיסקה סובירנה-וולף אלופת העולם בטניס בשנות ה-20, אשר תרמו את הונם לשם הקמת הקרן.

מדי שנה, מעניקה הקרן את פרסי וולף למדענים ואמנים מרחבי העולם, עבור הישגיהם הבולטים בקידום המדע והאמנויות למען שיפור האנושות, ללא הבדלי דת, מגדר, גזע, גיאוגרפיה ועמדה פוליטית. בתחום המדעי, הפרסים מוענקים ברפואה, חקלאות, מתמטיקה, כימיה ופיזיקה. באמנויות, הפרסים מכירים במצוינות בציור ופיסול, מוזיקה ואדריכלות.

בהענקת הפרס מצדיעה הקרן והעולם כולו למנהיגים ולחלוצים בתחומים אלה שתרמו לעולם טוב יותר.

פרס וולף חוגג את שנתו ה-46, ביסס מורשת של הכרה בינלאומית יוקרתית. עד כה זכו לכבוד 382 מדענים ואמנים. ועדות שיפוט בינלאומיות, הבוחרות את הזוכות והזוכים בפרס, מתמנות מחדש מדי שנה וכוללות מומחים בעלי שם עולמי בתחומן.

חבר הנאמנים של הקרן, חברי המועצה, חבר השופטים של הפרסים,  מבצעים כולם את תפקידם בהתנדבות.

בנוסף לפרס וולף, קרן וולף מקדמת מדענים, אמנים וסטודנטים צעירים מובילים על הישגיהם הבולטים. הקרן גם יוזמת פעילות חינוכית לחיזוק המצוינות המדעית והאמנותית, תוך חשיפת הדור הצעיר, המחנכים והציבור לחזית התחומים הללו.

ריקרדו וולף

ד"ר ריקרדו וולף נולד בשנת 1887 בהנובר, גרמניה. אביו, מוריץ וולף, שהיה מעמודי התווך של הקהילה היהודית בעירו, גידל את ארבעה עשר ילדיו במסירות, העניק להם חינוך יהודי מסורתי והשריש בהם ערכי מוסר נעלים, ערכים שהטביעו את חותמם על ריקארדו הצעיר, והנחו אותו כל חייו.

 

ד"ר  ריקרדו וולף עזב את גרמניה לפני פרוץ מלחמת העולם הראשונה. הוא התיישב בקובה ואימץ אותה כמולדתו השנייה. בשנת 1924 נשא לאשה את פרנסיסקה סובירנה, בת ספרד, שהייתה אלופת טניס בשנות העשרים.

 

במשך שנים רבות שקד ד"ר וולף על פיתוחה של המצאה להפקת ברזל מהסיגים הנותרים בכורי ההיתוך לאחר תהליך ההפקה הראשוני. עם הצלחת המחקר נוצלה המצאתו במפעלי פלדה רבים ברחבי תבל. בזכות המצאה זו צבר ד'ר וולף הון ניכר.

על אף הצלחתו הכספית לא התעלם ד'ר וולף מהעקרונות האנושיים, שהנחו אותו מצעירותו והניעו אותו לתמוך בפידל קסטרו עוד בשלבים הראשונים של המהפכה בקובה. בשנת 1961, על פי בקשתו של ד"ר וולף, מינהו קסטרו לשגריר קובה בישראל.

 

הייתה בכך לא רק הכרת תודה על תמיכתו של ד"ר וולף במהפכה, אלא גם הכרה בכישוריו כדיפלומט ובאישיותו יוצאת הדופן. בתפקיד זה שירת עד שנת 1973.

 

עם סיום תפקידו כשגריר החליט ד"ר ריקארדו וולף להישאר בישראל, ובה חי עד סוף ימיו.

 

בשנת 1975, יחד עם נשיא המדינה אפרים קציר, ראש הממשלה יצחק רבין ושר החינוך אהרון ידלין יסדו את קרן וולף, שבאמצעותה ביטא ריקרדו וולף את חזונו ודאגתו לאנושות בלי כל אפליה, הן בעודו חי ואף לאחר מותו.

 

בפברואר 1981 נפטר ד"ר ריקארדו וולף בביתו בהרצליה, וחודש לאחר מכן נפטרה רעייתו פרנסיסקה.

מידע נוסף