שחר קוטינסקי

פרס קריל 2019
טכניון

שחר קוטינסקי (Shahar Kvatinsky)

"תחום המחקר המרכזי שלי כיום הוא תכנון מבני מחשב חדשניים, במטרה לפתור את הבעיות המשמעותיות ביותר הקיימות בחומרת מחשבים כיום. במסגרת המחקר, יש לי את החופש להסתכל לעתיד (הקרוב והרחוק), להשתמש ברכיבים וטכנולוגיות שעדיין לא בשימוש מסחרי נרחב ובכך להשיג אבני בניין חדשות בעלות תכונות ייחודיות. היכולת לשלב בין מבנים חדשניים לבין טכנולוגיות מיוחדות, מאפשרת ליצור מחשבים הטובים בהרבה מהקיים כיום. במיוחד מרתק השילוב בין תחומים רבים ומגוונים בהנדסת חשמל המשלבים תיאוריה ומעשה ומהחופש להפליג לעתיד ללא קיבעון למבנה הקיים של מחשבים".

זכה בפרס קריל על מחקרו בנושא מעגלים אלקטרוניים וארכיטקטורות מחשבים מבוססות טכנולוגיות חדישות.

מטרת המחקר שלי היא לפתח ארכיטקטורות מחשבים ומעגלים אלקטרוניים המתגברים על המגבלות המרכזיות במערכות מחשוב כיום. באמצעות שילוב של טכנולוגיות מוליכים למחצה סטנדרטיות עם טכנולוגיות חדשות, לרוב בשימוש שונה משימוש ה"מקורי" שלהן, אנו בונים את מחשבי העתיד, שיהיו מהירים הרבה יותר ויעילים אנרגטית. במעבדה שלי אנחנו ממדלים, מנתחים, מתכננים, מייצרים ובודקים את המעגלים והארכיטקטורות שאנחנו מפתחים.

המגבלות המרכזיות במערכות מחשוב מודרניות נובעות מההפרדה בין אחסון המידע )זיכרון( לחישוב עצמו. פיתחנו מערכות חדשות המבטלות את ההפרדה הזו. דוגמה לכך היא מערכת המקבלת השראה מצורת עיבוד מידע המתבצעת ברשתות עצביות במוח האנושי.

עד כה, פיתחנו מספר רב של מערכות מחשב חדשניות ויעילות, ובהן זיכרון בעל יכולת חישוב, רכיבי תקשורת יעילים, מאיצים לבינה  מלאכותית ומעבדים דלי הספק.

"מחקר טוב יכול להתבצע רק אם הוא בראש מעיינכם. כשהמחקר שלכם הוא הדבר המרכזי שמעסיק אתכם, רעיונות טובים יצוצו במקומות מפתיעים והמחקר יתקדם. במקרים רבים רעיון טוב לא יספיק וידרוש עוד לא מעט עבודה קשה וארוכה, כולל ניסיונות לא מוצלחים. רעיון טוב לא יחליף עבודה קשה".

זוכי פרס קריל

// order posts by year $posts_by_year;