ג'ון א. פיקט
חתן פרס וולף בחקלאות 2008/9
ג'ון א. פיקט
שייכות בעת הענקת הפרס:
מכון רותהמסטד למחקר, בריטניה
נימוק למתן הפרס:
"על תגליותיהם המרשימות בתחום המנגנונים השולטים באינטראקציה בין צמחים לחרקים ובין צמחים לבין עצמם".
שותפים לפרס:
ג'ון א. פיקט
ו. ג'ו לואיס
ג'יימס ה. טאמלינסון
תרומתם המדעית בתחום האקולוגיה הכימית עודדה את התפתחות הטיפול המשולב במזיקים וקידמה משמעותית את החקלאות בת-הקיימא. פעילותם המחקרית של ג'ון א'.פיקט, ג'יימס ה. טאמלינסון וו. ג'ו לואיס הובילה לשינוי פרדיגמה בשדה הטיפול המשולב במזיקים בחקלאות.
פרופסור ג'ון א. פיקט תרם במשך שנים רבות תרומה משמעותית לתחומי הכימיה האקולוגית והחקלאות ברחבי העולם, וזכה בשם עולם שרק מעטים זוכים לו. הוא יצר שטחי מחקר חדשים בגישות חדשניות, ובהמשך יישם את תוצאותיו הבסיסיות של המחקר בפיתוח אסטרטגיות חדשות להדברת מזיקים ועשבים הפוגעים בחקלאות. באמצעות שילוב טכניקות מתחומי הביולוגיה המולקולרית, האלקטרופיזיולוגיה, הביוכימיה וההתנהגות, התייצב ג'ון פיקט בחזית המדע בתחום עיסוקו; הוא היה לבר-סמכה בקנה מידה עולמי בפיתוח שיטות הדברת חרקים בנות קיימא ובטוחות לסביבה המתבססות על שימוש בסמיו-כימיקלים, כדי לכוון את התנהגותם של המזיקים ושל אויביהם הטבעיים.
פרופסור ג'יימס ה. טאמלינסון ופרופסור ו. ג'ו לואיס הם מובילים מרכזיים בשינוי דרכי החשיבה של חוקרי חקלאות ומדריכים מקצועיים ובהכוונתם לעבר הדברה בטוחה יותר מבחינה אקולוגית.
מחקריהם הבליטו את מערכות הקשרים המתוחכמים הקיימים בטבע בין צמחים לבין החרקים הניזונים מהם ובינם לבין טורפים וטפילים הניזונים מאוכלי הצמחים. תרומתם המרשימה של לואיס וטאמלינסון לפיתוחה וליישומה של ההבנה המדעית העלתה את נושא הטיפול במזיקים לסדר היום ברחבי העולם.