יואכים מסינג
חתן פרס וולף בחקלאות 2013
יואכים מסינג
שייכות בעת הענקת הפרס:
אוניברסיטת רטג'רס, ארה"ב
נימוק למתן הפרס:
"ועדת פרס וולף בחקלאות ממליצה על הענקת הפרס לשני מדענים יוצאי-דופן שתרמו תרומה משלימה ומקורית לאתגרי יסוד העומדים בפני החקלאות, דהיינו ביות וניצול יעיל של משאבים ביו-פיזיקליים מגוונים כדי לפתח מערכות ייצור וגידולים חקלאיים בני-קיימא".
שותפים לפרס:
יואכים מסינג
ג'ארד דיאמונד
עבודתו של פרופ. יואכים מסינג מדגישה את רמת המיקרו; תפקוד הגן, שיבוט גנים, ריצוף גנים – שכולם נועדו לקידום ההבנה בנושא גד"ש (גידולי שדה) ולשיפור החקלאות. עבודה זו לא רק תרמה להכרה בחשיבות החשיפה של גנומים צמחיים, אלא אף הובילה לפיתוח כלים הזמינים לציבור והמוכחים כחיוניים לעריכת מחקרים מסוג זה. פותחו שיטות כדי לרתום את המגוון הביולוגי של הגנים בצמחים לצורך שיפור השימוש בצמחים כספקי מזון, מזון לבע"ח וסיבים תזונתיים. פרופ. מסינג פיתח שיטה ייחודית לריצוף DNA, טכנולוגיית שיבוט חלוצית ששימשה בסיס לניתוח גנומים בסדר גודל גדול כפי שנמצא בצמחי גד"ש. החידושים הטכנולוגיים שנבעו מכך אפשרו לקבוע רצף גנומים של אורגניזמים מורכבים, ובמיוחד כאלה החשובים לחקלאות. חשוב מכך, עבודתו של מסינג הייתה זמינה באופן חופשי לציבור, ובכך הוא תרם ישירות לייצור צמחים, לשיפור תכונות אגרונומיות ולבטיחות מזון, ופיתח את הכלים הדרושים לאנליזות גנטיות ששימשו חוקרים רבים. תרומתו הייתה חיונית להתפתחות זני תירס וכותנה עמידים למזיקים שהיו מוצלחים במיוחד ועדיין נמצאים בשימוש נרחב. פרופ. מסינג, שהכיר בחשיבותו של התירס במשטרי תזונה רבים ובתכולת החלבון הדלה יחסית שלו, שאף לשפר את ערך החלבון של התירס על ידי פיתוח זני תירס משופרים בעלי רמות מתיונין וליזין מוגברות. גם שיפורים אלה הופצו ללא תמורה כספית. כמייסד יוזמת הגנום הצמחי באוניברסיטת ראטגרס, הוא תרם באופן ישיר לריצוף הגנום של אורז, דורה ותירס. פרס וולף לחקלאות הוא הכרה ראויה בתרומתו של פרופסור מסינג לייצור מזון מזין ובטוח יותר, והכרה זו הולמת לחלוטין את רוחו של הפרס.